
1920
Oprichting van de Brailleliga op initiatief van Élisa Michiels en Lambertine Bonjean, met als doel een bibliotheek van brailleboeken voor blinde personen op te richten.
1926 – 1936
De vereniging ontwikkelt haar activiteiten: Sociale dienst, culturele activiteiten, verdediging van de rechten van personen met een visuele handicap.
1940 – 1944
Onder de Duitse bezetting verdubbelt de vereniging haar inspanningen om het hoofd te bieden aan de schaarste die haar leden hard heeft getroffen. Haar diensten worden gedecentraliseerd en er worden afdelingen in Gent, Antwerpen en Charleroi opgericht.
1947 – 1954
De Brailleliga sticht het Nationaal Werk van de blindengeleidehond. Huishoud- en verplaatsingscursussen worden georganiseerd met het oog op het optimaliseren van de autonomie van blinde en slechtziende personen in het dagelijks leven.
1958 – 1969
Aanwezig op de Wereldtentoonstelling in 1958, ontstaan van de Dienst beroepsoriëntering en twee opleidingscentra.
1988 – 2000
Grondige renovatie van de hoofdzetel in Brussel. Start van de Begeleidingsdienst en het BrailleMuseum ziet het levenslicht. 1ste BrailleTech, jaarlijkse beurs voor hulpmiddelen.
2003
Oprichting van het centrum voor functionele revalidatie HORUS in samenwerking met het universitair ziekenhuis Brugmann en het universitair kinderziekenhuis Koningin Fabiola.
2005
De Stichting voor de blinden wordt in het leven geroepen, die de activiteiten van de Brailleliga ten gunste van blinde en slechtziende personen, wetenschappelijk
oogheelkundig onderzoek en informatie- en preventiecampagnes steunt.
2009 – 2020
De Franstalige Bibliotheek verwelkomt audioboeken (DAISY-formaat) en digitale braille. Creatie van nieuwe ruimtes: het Lichtlabo, een zaal voor psychomotoriek, een ruimte voor vertoning van films met audiodescriptie, de digitale ruimte EPN (Espace Public Numérique) om vertrouwd te raken met nieuwe technologieën.